Franz Kafka'nın En Sevilen 10 Alıntısı
1883 Yılında prag'da doğan kafka, zengin bir ailenin çocuğudur. Annesi yahudi, babası ise çek işçi sınıfındandır. Franz Kafka içine kapanık ve mutsuz kişiliği ile bilinir. Kafka çeşitli sebeplerden dolayı çevresinden yabancılaşarak büyümüştür. İlk öyküsü olan Taşrada Düğün Hazırlıklarını 1907 yılında kaleme aldı. Sonrasında eserler yazmaya devam etti. Bizde sizler için kafka'nın en sevilen alıntılarını bir araya getirdik.
- ''Olmamasına razıyım. Oluyormuş gibi olmasın yeter.''
- Mesela neden senin odanda duran, sen sandalyende ya da çalışma masanda otururken, uzanırken, ya da uyurken, seni bütünüyle gören mutlu bir dolap değilim? Neden değilim?
Milena'ya Mektuplar
- "Herkes beraberinde taşıdığı bir parmaklığın ardında yaşıyor."
Dönüşüm
- "Milena yardım et bana!
Söyleyebildiklerimden daha fazlasını anla!.."
Milena'ya Mektuplar
- “Odamda günlerdir yalnızım,
ziyanı yok dünyada da yıllarca yalnız değil miydim?”
Geceler
- Benim yalnızlığım insanlarla dolu...
- "Evet, seni seviyorum budala! Tıpkı denizin, kendi dibindeki bir çakıl taşını sevmesi gibi... Evet, işte sevgim seni böyle kaplıyor! Ve Tanrı izin verirse, senin yanında bu kez ben çakıl taşı olacağım..."
Milena'ya Mektuplar
- "Biraz daha uyusam bütün bu olanlardan kurtulabilir miyim?"
Dönüşüm
- ''Palto giymeye üşenirken bu koca dünyayı sırtımda nasıl taşırım ben? İçinde bulunduğum durumu kimseye anlatamam. Sen de anlamazsın Ben bile anlamıyorum ki başkasına nasıl anlatırım?"
Milena'ya Mektuplar
- İnanmak, kendi içindeki yok edilemez cevheri kurtarmaktır, daha doğrusu kendini kurtarmaktır, ya da daha doğrusu yok edilemez olmaktır, hatta daha doğrusu olmaktır.
Yalnızlık Bir Uçurumdur