“Bu kitap, yeni bir kuşağın etnisite alanının ve onun tartışma konularının kavram dünyasını etkileyebilecek bir şekilde ileriyi işaret ederek hâlihazırdaki bilgi birikiminin özgün bir sentezini sunmaktadır. Eğer hak ettiği ilgiyi uyandırabilirse seksenlerden beri etnik ve ırksal ilişkilere dair yazılmış en önemli kitaplardan birisi olabilir.”
- Michael Banton, Ethnic and Racial Studies -
“Maleševic, etnisite çalışmalarının sosyolojik temellerine dair kapsamlı ve dengeli bir anlatı sunmaktadır… Sunumu, eleştirel ve çekicidir zira okuması kolaydır ve mantıklı bir şekilde organize edilmiştir. Sosyologlar için okunması paha biçilmez değerdedir.”
- Jon Fox, British Journal of Sociology -
Klasik sosyolojiyi güncel tartışmalara kadar genişleten Etnik Sosyoloji, etnik ilişkilere dair başlıca sosyolojik yorumlamaları sentezlemekte ve bunun analizi için tutarlı bir teorik çerçeve sunmaktadır. Bu derin ve kolay anlaşılır metinde Siniša Maleševic, etnisiteyi ve etnik çatışmayı anlamada bir dizi sosyolojik teorinin açıklayıcı gücünü değerlendirmektedir. Etnik gruplar arası ilişkilere dair her bir vaka ile ilgilenmek için herhangi bir sihirli anahtar veya planın olmadığını tasdik eden Etnik Sosyoloji, etnik gruplar arası ilişkiler için epistemolojik ve politik gereklilikler arasında köprü kuracak en iyi stratejiyi geliştirmektedir. Etnik Sosyoloji, sosyoloji disipliniyle tüm diğer sosyal bilimler disiplinlerinde okuyan ileri düzey lisans ve lisansüstü öğrencileri için okunması zorunlu bir kitap olacaktır.
(Tanıtım Bülteninden)
Hamur Tipi : 2. Hamur
Sayfa Sayısı : 200
Ebat : 16 x 23,5
İlk Baskı Yılı : 2019
Baskı Sayısı : 1. Basım